Nieuws

Staatssecretaris Atsma krijgt brief milieuorganisaties
Een aantal natuur- en milieuorganisaties (De Natuur en Milieufederaties, Wereld Natuur Fonds, Greenpeace, IUCN NL, WECF, Natuur & Milieu, Natuurmonumenten en Milieudefensie) heeft een brief geschreven aan staatsecretaris Joop Atsma over de prioriteiten op het gebied van water en klimaat & energie.
11-04-2011

Heb jij schoon genoeg van kernenergie?
Op zaterdag 16 april is er een grote landelijke manifestatie tegen (nieuwe) kerncentrales in Nederland onder het motto ?Schoon genoeg van kernenergie?. Op initiatief van diverse milieuorganisaties en politieke partijen vindt die dag van 13.00 tot 16.00 uur een gevarieerd programma plaats op de Dam in Amsterdam. Je kunt ook de petitie tekenen op de website www.schoongenoegvankernenergie.nl.
04-04-2011

Winnaars wereldbaan Nationale Postcode Loterij bekend
De Utrechtenaren Sijmen Tenwolde en Rikus Wegman (beiden 27 jaar) worden Internationaal Goede Doelen Ambassadeurs bij de Nationale Postcode Loterij. Zij zijn uit meer dan 5.200 sollicitanten gekozen.
04-04-2011

Raad van State zet rem op aanleg Buitenring
De Raad van State heeft het Inpassingsplan van de Buitenring geschorst. Dat is het bestemmingsplan voor het gebied waar de weg straks wordt aangelegd. De Milieufederatie Limburg, Natuurmonumenten, actiecomité's en inwoners hadden hierom verzocht.
01-04-2011

Win een exemplaar van het boek De Nederlandse biodiversiteit
In de gezaghebbende boekenserie ?De Nederlandse Fauna? is onlangs het tiende deel verschenen: De Nederlandse Biodiversiteit. Alle Nederlandse soortengroepen komen in dit jubileumdeel aan bod. Honderden Nederlandse specialisten werkten eraan mee. Het resultaat is een rijk geïllustreerd, hoogstaand én toegankelijk naslagwerk, geschikt voor liefhebbers en professionals. Beantwoord de vraag juist en win een exemplaar van dit fraaie boek!
31-03-2011

Nieuwe Limburgs Milieu is uit!
In de nieuwe editie van het Limburgs Milieu, het kwartaaltijdschrift van de Milieufederatie Limburg, staan weer tal van interessante artikelen over natuur en milieu. Neem een abonnement voor slechts 12,50 per jaar of vraag gratis en vrijblijvend een proefexemplaar aan.
30-03-2011

Geen Limburgers in race voor Goede Doelen Ambassadeur
De Nationale Postcode Loterij heeft tien kadidaten gekozen die verder gaan in de sollicitatieprocedure voor de functie van Internationaal Goede Doelen Ambassadeur. De tien kandidaten(duo?s) zijn door het publiek en een jury verkozen uit de ruim 5.200 sollicitanten. Er zijn helaas geen Limburgse kandidaten meer in de race.
14-03-2011

Ga jij betaald op wereldreis voor het goede doel?
De Nationale Postcode Loterij is op zoek naar een Internationaal Goede Doelen Ambassadeur voor de periode van negen maanden. Als toekomstige Internationaal Goede Doelen Ambassadeur reis je betaald de wereld rond en bezoek je verschillende goede doelen die de Nationale Postcode Loterij steunt. Je brengt via diverse media, waaronder een eigen weblog, verslag uit van je belevenissen en ervaringen bij de goede doelen. Solliciteer voor 7 maart aanstaande.
23-02-2011

Milieufederatie screent partijprogramma?s Provinciale Statenverkiezing
Op 2 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Voor het natuurbeleid is dit een belangrijk moment, zeker nu het Rijk de verantwoordelijkheid voor dit beleid bij de provincies wil neerleggen. Het grote probleem is dat het kabinet Rutte de financiële middelen, die nodig zijn voor een goed natuurbeleid, niet beschikbaar stelt, en ook nog eens extra wil bezuinigen. Wat zeggen de politieke partijen in Limburg over natuurbeleid in hun verkiezingsprogramma?s?
14-02-2011

Loop warm voor de natuur!
In het kader van de landelijke actie Hart voor Natuur worden deze week vijf wandelingen georganiseerd in heel Limburg. De eerste wandeling start om 10.00 uur in Gennep op 15 februari. Aansluitend aan de laatste wandeling van de Estafetteloop op zaterdag 19 februari vindt de aanbieding van het Appèl van Maastricht plaats, gevolgd door een politiek debat onder leiding van Jan de Koning (L1).
14-02-2011

13,5 miljoen euro van Postcode Loterij voor baanbrekend energieproject Natuur en Milieufederaties en Stichting DOEN
De Natuur en Milieufederaties en Stichting DOEN hebben een bijdrage van 13,5 miljoen euro uit het Droomfonds van de Postcode Loterij ontvangen voor de oprichting van een nieuwe energiebedrijf. We Generate wordt het eerste energiebedrijf dat het voor de klant mogelijk maakt zelf groene energie op te wekken en energie te besparen.
09-02-2011

Discussieavond toekomst Graetheide
Het Graetheidecomité organiseert in samenwerking met de Milieufederatie Limburg op woensdagavond 16 februari een openbare discussieavond in aanloop naar de verkiezingen voor Provinciale Staten. Thema is: Natuur of industrie: toekomstige ontwikkelingen in de Westelijke Mijnstreek en in het bijzonder op en rond Graetheide.
03-02-2011

Presentatie Cradle tot Cradle® geïnspireerde producten
Binnenkort komt een aantal nieuwe producten op de markt die zijn ontworpen op basis van de Cradle to Cradle® principes. Het gaat om een regenjas, een sneaker, een stoel en een raamdecoratie. Die laatste is ontstaan in een samenwerkingsverband tussen de Venlose ontwerpers Kim van Bakel en Linda van Neerven en de Milieufederatie Limburg.
28-01-2011

Prijswinnaars Natuuragenda 2011
Alle inzenders van de Natuuragenda prijsvraag wisten het goede antwoord: Equinox.
26-01-2011

Hart voor natuur! Kom in actie op 19 februari!
Op zaterdag 19 februari aanstaande wordt landelijk een grote actiedag gehouden. Iedereen met hart voor natuur wordt opgeroepen om die dag van zich te laten horen als actie tegen de kabinetsplannen om flink te bezuinigen op natuur. en natuurbeleid.
20-01-2011

 
<<   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   >>