Nieuws

Raad van State: geen goedkeuring voor verplaatsing motorcrossterrein Circuit de Peel in Venray
De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft goedkeuring onthouden aan het bestemmingsplan dat de verplaatsing van het motorcrossterrein Circuit de Peel mogelijk maakt. In een uitspraak van 21 juli heeft de Raad van State de Milieufederatie Limburg in het gelijk gesteld en het eerdere goedkeuringsbesluit van het College van Gedeputeerde Staten van Limburg vernietigd.
21-07-2009

Raad van State verklaart beroep SML ongegrond
Vorig jaar tekende de Milieufederatie Limburg beroep aan tegen het aanwijzingsbesluit Zeer Kwetsbare Gebieden, omdat ze vond dat door dit besluit bepaalde natuurgebieden in Limburg niet meer beschermd zouden worden voor ammoniakuitstoot. De Raad van State heeft het beroep van de SML op 15 juli ongegrond verklaard.
20-07-2009

Kwaliteit grond- en oppervlaktewater in Limburg kan stukken beter
Uit een nieuw rapport van de Provincie Limburg met de nieuwste meetresultaten omtrent het grond- en oppervlaktewater blijkt dat de waterkwaliteit bij bijna 70 procent van de meetpunten niet voldoet. De Provincie erkent dat er op dit terrein nog veel dient te gebeuren.
13-07-2009

Wedstrijd: Win een boek
Onlangs verscheen de Spirituele Wandelgids met daarin 56 verschillende wandelroutes in Limburg en Brabant. Volgens schrijver Rinus Roland kan een wandeling in de natuur een spirituele beleving zijn, die ons terugbrengt naar onze essentie. Win een exemplaar van dit boek! Meedoen kan nog tot 24 augustus!
30-06-2009

Milieufederatie denkt mee over kwaliteitsslag boerderijcampings Heuvelland
De provincie is het project Boerderijcampings Heuvelland gestart. Doel is om te komen tot een kwaliteitsslag van het product boerderijcamping en het landschap in Zuid-Limburg. De Milieufederatie denkt samen met andere partijen - zoals LLTB, Recron, gemeente Gulpen-Wittem, Vekabo, SVR - mee hoe dit gerealiseerd kan worden.
29-06-2009

Verkiezing meest verrommelde plek in Limburg
De Provinciale Milieufederaties zijn gestart met een verkiezing om de meest verrommelde plek per provincie te achterhalen. Ook in Limburg kun je stemmen op de lelijkste locatie via de website www.verkniptlandschap.nl. In oktober krijgt in elke provincie de verrommeling met de meeste stemmen een opknapbeurt.
17-06-2009

Winnaars prijsvraag 'Door Waer en Wind'
De hoogste temperatuur ooit op een KNMI-station in Nederland gemeten, is 38,6 ÂșC. Bijna alle inzenders van de prijsvraag 'Door Waer en Wind' gaven het goede antwoord.
16-06-2009

Kom ook naar werkconferentie nieuwe Wet Ruimtelijke Ordening (nWRO)
De Provinciale Milieufederaties nodigen alle bestuurders, ambtenaren en overige belangstellenden van harte uit om op woensdag 10 juni 2009 aanwezig te zijn bij de werkconferentie: ?nWRO, een lust of een last??. De focus ligt deze middag op het provinciaal beleid.
25-05-2009

Zienswijze Milieufederatie Ontwerp Stroomgebiedbeheerplan Maas
De Milieufederatie Limburg heeft samen met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en het Limburgs Landschap gereageerd op het Ontwerp Stroomgebiedbeheerplan Maas als invulling van de Kaderrichtlijn Water (KRW). Zij is positief over de maatregelen om natuur en milieu te beschermen, maar plaatst hierbij enkele kritische aantekeningen.
13-05-2009

Stichting Natuur en Milieu lanceert GroeneKieswijzer.nl
Stichting Natuur en Milieu komt voor de Europese verkiezingen met de eerste milieukieswijzer van Nederland. Iedereen die milieu en klimaatverandering belangrijke onderwerpen vindt, kan via deze kieswijzer achterhalen welke partij het beste bij hem/haar past.
13-05-2009

Hoogland in Beek-Genhout beste klimaatstraat in Limburg
Het Klimaatstraatfeest zit er bijna op en de winnaars zijn bekend. De energiebesparingscampagne nadert deze week zijn einde met de straatfeesten die op 16 mei overal in Nederland worden georganiseerd door de 500 winnende straten. De winnende straat in de provincie Limburg is Hoogland in Beek (Genhout).
12-05-2009

Keizershof in Molenhoek wint 5.000 euro
De Keizershof in Molenhoek (gemeente Mook en Middelaar) is de winnaar geworden van de ?Beste Buren Prijs? in Limburg, onderdeel van het Nationale Klimaatstraatfeest.
12-05-2009

Nieuwe Limburgs Milieu is uit!
De nieuwe uitgave van Limburgs Milieu is uit! In dit tijdschrift van de Milieufederatie Limburg, dat ieder kwartaal verschijnt, is er weer volop aandacht voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van natuur en milieu in onze provincie.
06-04-2009

Wedstrijd: Win een boek
Het Limburgse gezicht van het Nationale Klimaatstraatfeest, Thijs Zeelen, is een druk baasje. Naast zijn werkzaamheden als directeur van Meteo Limburg BV en weerman bij L1 heeft hij een boek samengesteld over het Limburgse weer. De Milieufederatie Limburg en Uitgeverij Mooi Limburgs Boekenfonds verloten drie exemplaren van het boek Door Waer en Wind.
06-04-2009

Groots natuurfeest bij jarig Bezoekerscentrum De Meinweg: Festa Natura
Zondag 14 juni vindt bij Bezoekerscentrum de Meinweg in Herkenbosch de eerste editie plaats van Festa Natura. Festa Natura laat zien dat natuur in Limburg nog steeds een feest kan zijn en dat je dat op de meest uiteenlopende manieren kunt beleven. Feest is het ook voor Bezoekerscentrum De Meinweg dat in die week 10 jaar bestaat.
06-04-2009

 
<<   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   >>