Nieuws

Discussieavond toekomst Graetheide
Het Graetheidecomité organiseert in samenwerking met de Milieufederatie Limburg op woensdagavond 16 februari een openbare discussieavond in aanloop naar de verkiezingen voor Provinciale Staten. Thema is: Natuur of industrie: toekomstige ontwikkelingen in de Westelijke Mijnstreek en in het bijzonder op en rond Graetheide.
03-02-2011

Presentatie Cradle tot Cradle® geïnspireerde producten
Binnenkort komt een aantal nieuwe producten op de markt die zijn ontworpen op basis van de Cradle to Cradle® principes. Het gaat om een regenjas, een sneaker, een stoel en een raamdecoratie. Die laatste is ontstaan in een samenwerkingsverband tussen de Venlose ontwerpers Kim van Bakel en Linda van Neerven en de Milieufederatie Limburg.
28-01-2011

Prijswinnaars Natuuragenda 2011
Alle inzenders van de Natuuragenda prijsvraag wisten het goede antwoord: Equinox.
26-01-2011

Hart voor natuur! Kom in actie op 19 februari!
Op zaterdag 19 februari aanstaande wordt landelijk een grote actiedag gehouden. Iedereen met hart voor natuur wordt opgeroepen om die dag van zich te laten horen als actie tegen de kabinetsplannen om flink te bezuinigen op natuur. en natuurbeleid.
20-01-2011

Genieten van natuur als vorm van protest op 2 januari
Hart voor Natuur, een coalitie van ruim twintig natuur- en milieuorganisaties onder wie de Milieufederatie Limburg, roept Nederland op om 2 januari een activiteit in de natuur te ondernemen om stelling te nemen tegen het beleid van het kabinet-Rutte. In ruim honderd gebieden verspreid door heel Nederland staan boswachters, natuurgidsen en vrijwilligers die dag klaar om belangstellenden wegwijs te maken in de Nederlandse natuur.
24-12-2010

Win een natuuragenda 2011
Topfotograaf Ruben Smit laat je dagelijks genieten van de natuur met sfeervolle foto-impressies, tips en overpeinzingen. De weekagenda Natuurbeleving 2011 nodigt je uit om tijd vrij te maken voor de natuur en er zelf op uit te trekken. Stijlvol vormgegeven en in een duurzame uitvoering. Ideaal voor kantoor, thuis of onderweg. Doe mee aan de prijsvraag en win een exemplaar!
23-12-2010

Coalitie natuur- en milieuorganisaties voor behoud natuur en landschap
De natuur- en milieuorganisaties slaan de handen ineen voor de natuur en het landschap in Nederland. Onder de noemer Hart voor Natuur vragen de organisaties aandacht voor de consequenties van de buitenproportionele bezuinigingen van het kabinet op natuur en landschap. Volgens de natuur- en milieuorganisaties zijn de kabinetsplannen zo ingrijpend, dat de natuur en het landschap dat de Nederlanders zo koesteren nooit meer hetzelfde zullen zijn.
20-12-2010

Prijswinaars boek De Huilende Zee
Alle inzenders van de Win Een Boek-prijsvraag wisten het goede antwoord. De oceaan gelegen tussen Oost-Azië, Noord- en Zuid-Amerika en Australië is inderdaad de Stille Oceaan.
17-12-2010

2011 wordt het Jaar van de Vleermuizen
Niet alleen in Nederland maar in heel Europa wordt 2011 het Jaar van de Vleermuizen. De Zoogdiervereniging vraagt aandacht voor deze voor veel mensen onbekende, mysterieuze maar beschermde en uiterst nuttige vliegende zoogdieren.
17-12-2010

Milieufederatie niet eens met voorbarige locatiekeuze gemeente racecircuit De Peel
De Milieufederatie heeft een brief gestuurd naar de gemeenteraad van de gemeente Venray. Zij is het niet eens met de voorbarige conclusie van het college van burgemeester en wethouders om de Bakelse Dijk te kiezen als meest geschikte locatie voor racecircuit De Peel voordat het onderzoek hiernaar volledig is afgerond.
15-12-2010

Volg de Milieufederatie Limburg op Twitter
De Milieufederatie Limburg is sinds november te vinden op Twitter. De Milieufederatie ziet Twitter als een medium om snel korte en actuele berichten te verspreiden onder haar achterban.
06-12-2010

De Provinciale Milieufederaties heten voortaan De Natuur en Milieufederaties
Steeds meer federaties hebben natuur en milieu in hun naam. Op dit moment zijn dat er al vijf: Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland en Utrecht. Twee andere federaties kiezen waarschijnlijk binnenkort voor deze naamsverandering. Deze ontwikkeling heeft de directeuren van de federaties tijdens hun laatste vergadering doen besluiten om de naam van de samenwerkende milieufederaties te veranderen van De Provinciale Milieufederaties in De Natuur en Milieufederaties met als slogan: Samen voor mooie en duurzame provincies.
24-11-2010

Uitslag onderzoek sterrentelling
Goede plekken om sterren te bekijken zijn de Veluwe, het oosten van Drenthe en Zeeuws-Vlaanderen. In Rotterdam zijn juist heel weinig sterren te zien. Dat blijkt uit de Nacht van de Nacht Sterrentelling die tussen 10 oktober en 10 november 2010 in opdracht van De Provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu is gehouden. Circa 800 mensen keken naar de sterrenhemel in hun eigen woonomgeving en deden mee aan het onderzoek.
23-11-2010

Milieufederatie: geen bezwaar tegen uitbreiding haven Holtum-Noord
In de berichtgeving van L1 (radio en televisie) is vorige week foutief gemeld dat de Milieufederatie Limburg tegenstander is van de uitbreiding van de haven in Holtum Noord. Toename van transport via water vindt de Milieufederatie zelfs positief. De Milieufederatie plaatst alleen opmerkingen bij de aan- of afvoer van de extra containers.
22-11-2010

Duurzame Dag in Roermond
Een aantal duurzame en enthousiaste ondernemers en particulieren organiseren op zaterdag 27 november de eerste Duurzame Dag in Roermond. De belangstelling hiervoor bij particulieren en ondernemers is groot.
22-11-2010

 
<<   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   >>