Nieuws

Nieuwe Limburgs Milieu is uit!
In de nieuwe editie van het Limburgs Milieu, het kwartaaltijdschrift van de Milieufederatie Limburg, staan weer tal van interessante artikelen over natuur en milieu. Neem een abonnement voor slechts 12,50 per jaar of vraag gratis en vrijblijvend een proefexemplaar aan.
30-03-2011

Geen Limburgers in race voor Goede Doelen Ambassadeur
De Nationale Postcode Loterij heeft tien kadidaten gekozen die verder gaan in de sollicitatieprocedure voor de functie van Internationaal Goede Doelen Ambassadeur. De tien kandidaten(duo?s) zijn door het publiek en een jury verkozen uit de ruim 5.200 sollicitanten. Er zijn helaas geen Limburgse kandidaten meer in de race.
14-03-2011

Ga jij betaald op wereldreis voor het goede doel?
De Nationale Postcode Loterij is op zoek naar een Internationaal Goede Doelen Ambassadeur voor de periode van negen maanden. Als toekomstige Internationaal Goede Doelen Ambassadeur reis je betaald de wereld rond en bezoek je verschillende goede doelen die de Nationale Postcode Loterij steunt. Je brengt via diverse media, waaronder een eigen weblog, verslag uit van je belevenissen en ervaringen bij de goede doelen. Solliciteer voor 7 maart aanstaande.
23-02-2011

Milieufederatie screent partijprogramma?s Provinciale Statenverkiezing
Op 2 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Voor het natuurbeleid is dit een belangrijk moment, zeker nu het Rijk de verantwoordelijkheid voor dit beleid bij de provincies wil neerleggen. Het grote probleem is dat het kabinet Rutte de financiële middelen, die nodig zijn voor een goed natuurbeleid, niet beschikbaar stelt, en ook nog eens extra wil bezuinigen. Wat zeggen de politieke partijen in Limburg over natuurbeleid in hun verkiezingsprogramma?s?
14-02-2011

Loop warm voor de natuur!
In het kader van de landelijke actie Hart voor Natuur worden deze week vijf wandelingen georganiseerd in heel Limburg. De eerste wandeling start om 10.00 uur in Gennep op 15 februari. Aansluitend aan de laatste wandeling van de Estafetteloop op zaterdag 19 februari vindt de aanbieding van het Appèl van Maastricht plaats, gevolgd door een politiek debat onder leiding van Jan de Koning (L1).
14-02-2011

13,5 miljoen euro van Postcode Loterij voor baanbrekend energieproject Natuur en Milieufederaties en Stichting DOEN
De Natuur en Milieufederaties en Stichting DOEN hebben een bijdrage van 13,5 miljoen euro uit het Droomfonds van de Postcode Loterij ontvangen voor de oprichting van een nieuwe energiebedrijf. We Generate wordt het eerste energiebedrijf dat het voor de klant mogelijk maakt zelf groene energie op te wekken en energie te besparen.
09-02-2011

Discussieavond toekomst Graetheide
Het Graetheidecomité organiseert in samenwerking met de Milieufederatie Limburg op woensdagavond 16 februari een openbare discussieavond in aanloop naar de verkiezingen voor Provinciale Staten. Thema is: Natuur of industrie: toekomstige ontwikkelingen in de Westelijke Mijnstreek en in het bijzonder op en rond Graetheide.
03-02-2011

Presentatie Cradle tot Cradle® geïnspireerde producten
Binnenkort komt een aantal nieuwe producten op de markt die zijn ontworpen op basis van de Cradle to Cradle® principes. Het gaat om een regenjas, een sneaker, een stoel en een raamdecoratie. Die laatste is ontstaan in een samenwerkingsverband tussen de Venlose ontwerpers Kim van Bakel en Linda van Neerven en de Milieufederatie Limburg.
28-01-2011

Prijswinnaars Natuuragenda 2011
Alle inzenders van de Natuuragenda prijsvraag wisten het goede antwoord: Equinox.
26-01-2011

Hart voor natuur! Kom in actie op 19 februari!
Op zaterdag 19 februari aanstaande wordt landelijk een grote actiedag gehouden. Iedereen met hart voor natuur wordt opgeroepen om die dag van zich te laten horen als actie tegen de kabinetsplannen om flink te bezuinigen op natuur. en natuurbeleid.
20-01-2011

Genieten van natuur als vorm van protest op 2 januari
Hart voor Natuur, een coalitie van ruim twintig natuur- en milieuorganisaties onder wie de Milieufederatie Limburg, roept Nederland op om 2 januari een activiteit in de natuur te ondernemen om stelling te nemen tegen het beleid van het kabinet-Rutte. In ruim honderd gebieden verspreid door heel Nederland staan boswachters, natuurgidsen en vrijwilligers die dag klaar om belangstellenden wegwijs te maken in de Nederlandse natuur.
24-12-2010

Win een natuuragenda 2011
Topfotograaf Ruben Smit laat je dagelijks genieten van de natuur met sfeervolle foto-impressies, tips en overpeinzingen. De weekagenda Natuurbeleving 2011 nodigt je uit om tijd vrij te maken voor de natuur en er zelf op uit te trekken. Stijlvol vormgegeven en in een duurzame uitvoering. Ideaal voor kantoor, thuis of onderweg. Doe mee aan de prijsvraag en win een exemplaar!
23-12-2010

Coalitie natuur- en milieuorganisaties voor behoud natuur en landschap
De natuur- en milieuorganisaties slaan de handen ineen voor de natuur en het landschap in Nederland. Onder de noemer Hart voor Natuur vragen de organisaties aandacht voor de consequenties van de buitenproportionele bezuinigingen van het kabinet op natuur en landschap. Volgens de natuur- en milieuorganisaties zijn de kabinetsplannen zo ingrijpend, dat de natuur en het landschap dat de Nederlanders zo koesteren nooit meer hetzelfde zullen zijn.
20-12-2010

Prijswinaars boek De Huilende Zee
Alle inzenders van de Win Een Boek-prijsvraag wisten het goede antwoord. De oceaan gelegen tussen Oost-Azië, Noord- en Zuid-Amerika en Australië is inderdaad de Stille Oceaan.
17-12-2010

2011 wordt het Jaar van de Vleermuizen
Niet alleen in Nederland maar in heel Europa wordt 2011 het Jaar van de Vleermuizen. De Zoogdiervereniging vraagt aandacht voor deze voor veel mensen onbekende, mysterieuze maar beschermde en uiterst nuttige vliegende zoogdieren.
17-12-2010

 
<<   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   >>