Nieuws

Informatieavond wind- en zonne-energie in Roermond
De Milieufederatie Limburg organiseert op donderdagavond 4 maart aanstaande een voor iedereen toegankelijke informatieavond over de thema's wind- en zonne-energie in Limburg. Deelname is gratis. Het enige wat je moet doen is je aanmelden vóór 23 februari 2010.
25-01-2010

Groene Peiler: Mondiale milieuproblemen baren meeste zorgen
Energieopwekking, klimaatverandering en aantasting van het landschap zijn de belangrijkste onderwerpen als het gaat om natuur en milieu. Zo blijkt uit een enquete van de Provinciale Milieufederaties. In totaal vulden 2.186 Groene Peilerleden en nieuwsbrieflezers de vragenlijst in.
25-01-2010

Win een boek: Recreatie en Landschap 1900-2009
Sinds ruim een eeuw bemoeien natuurbeschermers, beleidsmakers, ontwerpers, recreatieonderzoekers en andere experts zich met de manier waarop mensen hun vrije tijd doorbrengen in het landelijk gebied.
20-01-2010

Doe mee aan de Tuinvogeltelling op 23 en 24 januari
Iedereen kan meedoen aan de Nationale Tuinvogeltelling en zo meehelpen om gegevens te verzamelen voor onderzoek naar vogels. Vogelbescherming Nederland organiseert dit jaarlijkse grootse evenement in het weekend van 23 en 24 januari in samenwerking met SOVON Vogelonderzoek Nederland.
20-01-2010

SML en Graetheidecomité: ondergrondse CO2-opslag bij DSM weinig zinvol
De Milieufederatie Limburg en het Graetheidecomité zijn van mening dat ondergrondse CO2-opslag bij DSM in Geleen weinig zinvol is. De milieuorganisaties vinden dat de proef bij DSM te weinig informatie oplevert voor de grote plannen van Minister Cramer voor opslag van kooldioxide in de Eemshaven en Rijnmond. Ook menen ze dat de proef in een dichtbebouwd gebied (met chemische industrie en woonwijken) niet wenselijk is omdat het risico op aardbevingen wordt vergroot en mogelijke gezondheids- en veiligheidsrisico's nog niet zijn onderzocht.
18-01-2010

Milieufederatie zoekt klimaatambassadeurs en klimaatprojecten
Het Nationale Klimaatstraatfeest is eind vorig jaar weer van start gegaan! Samen met het Klimaatbureau, Stichting Natuur en Milieu en het Klimaatverbond wil de Milieufederatie Limburg in de provincie Limburg ook in 2010 weer een zo groot mogelijke energiebesparing bereiken.
12-01-2010

Nieuwe Limburgs Milieu is uit!
In de nieuwe editie van het Limburgs Milieu, het kwartaaltijdschrift van de Milieufederatie Limburg, staan weer tal van interessante artikelen over natuur en milieu, o.a. over megastallen, bevolkingskrimp in Limburg en Natura 2000.
22-12-2009

Provinciale Milieufederaties op Beat The Heat Now
Ruim 10.000 mensen bezochten afgelopen zaterdag Beat the Heat Now, de landelijke manifestatie in Utrecht die bedoeld is om van de Klimaattop in Kopenhagen een echt keerpunt te maken. Vanaf de manifestatie Beat The Heat Now vertrok de Nederlandse delegatie per trein naar Kopenhagen.
15-12-2009

Gemeenten moeten riooloverstorten saneren
Op 3 december overhandigde Hans Heijnen (directeur van de Milieufederatie Limburg) de petitie 'Schoon Water Estafette: Saneren van riooloverstorten' aan de heer Dr. J. Schrijen, voorzitter van Waterschap Roer en Overmaas en aan de heer F. Pluijmaekers, wethouder gemeente Nuth. Doel van deze petitie is aandacht vragen voor de sanering van riooloverstorten.
09-12-2009

Prijswinnaars boek Herfstpret
De meteorologische herfst begint op 1 september. Bijna alle inzenders van de prijsvraag 'Win een boek' wisten het goede antwoord.
02-12-2009

Deelnemers gezocht voor enquête
De Milieufederatie Limburg zet zich in voor de belangen van natuur en milieu in de provincie Limburg. Een schoon milieu, een rijke natuur en een aantrekkelijk landschap zijn daarbij belangrijke uitgangspunten. Momenteel onderzoekt de Milieufederatie wat inwoners belangrijk vinden als het gaat om natuur en milieu. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor het invullen van de vragenlijst. Meedoen kan tot en met 23 november. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter.
16-11-2009

Beat The Heat Now! op 12 december
De klimaattop in Kopenhagen moet een keerpunt worden. Hier zal in december 2009 namelijk een nieuw mondiaal klimaatakkoord gesloten worden. Ter gelegenheid van deze top organiseren diverse organisaties onder wie Natuur en Milieu, Greenpeace, WWF en Milieudefensie op 12 december in Utrecht het evenement Beat The Heat Now!
10-11-2009

Succesvol Lustrum Nacht van de Nacht
Ondanks het slechte weer trokken ruim 18.000 mensen, onder wie veel kinderen, er in het donker op uit tijdens de vijfde Nacht van de Nacht. Ze namen deel aan een recordaantal van 300 evenementen, verspreid over alle provincies. Ook doofden 120 gemeenten en tientallen bedrijven samen duizenden lampen. In de Dom, Euromast, Zaanse Schans en alle vestigingen van IKEA ging het licht uit , evenals in honderden kerken, bruggen, torens en monumenten.
02-11-2009

Win een boek: Herfstpret
De herfst is er weer! Je ruikt het, je ziet het, je voelt het, je proeft het. Zojuist verschenen is een nieuw natuurjeugdboek: Herfstpret. Het boek vertelt op een speelse manier hoe verschillende dieren in de herfst overleven. Leerzaam, maar vooral leuk. Dankzij de mooie illustraties is Herfstpret ook fijn om zomaar in te neuzen en te bladeren. Win een exemplaar van dit boek. Meedoen kan nog tot 22 november.
20-10-2009

Nationaal Park Maasduinen donkerste plek van Limburg
Nationaal Park Maasduinen is de donkerste plek van Limburg. Dit blijkt uit onderzoek van De Provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu, uitgevoerd door bureau Sotto le Stelle. De donkerste plek van heel Nederland is Schiermonnikoog.
19-10-2009

 
<<   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   >>