Nieuws

Presentatie smoelenboek tijdens achterbandag
Met ruim 80 vertegenwoordigers van aangesloten natuur- en milieuorganisaties ging de Milieufederatie op 9 oktober op stap. De aanwezigen namen deel aan een korte boottrip over de Maas en een wandeling door het pittoreske Eijsden. Bovendien werd 'het smoelenboek' gepresenteerd. Edmond Staal van stichting Het Limburgs Landschap kreeg het eerste exemplaar overhandigd.
11-10-2010

Milieufederatie zegt ja tegen alternatieve Buitenring Parkstad
De Milieufederatie heeft de leden van de Provinciale Statencommissie Fysiek Domein een alternatief aangeboden voor de Buitenring Parkstad. De variant Bereikbaar en Groen zorgt volgens de Milieufederatie voor verbetering van de bereikbaarheid én leefbaarheid in de Parkstadregio. Natuurgebieden worden in de alternatieve variant ontzien.
24-09-2010

De Provinciale Milieufederaties in Eén tegen 100 bij de NCRV
Op zondag 19 september wordt in de uitzending Eén tegen 100 aandacht besteed aan het werk van De Provinciale Milieufederaties. Twee nieuwsflitsen in het populaire spelprogramma brengen het werk van De Provinciale Milieufederaties in beeld. Het programma is te zien op Nederland 1 om 21.15 uur.
14-09-2010

Limburgse stroopmakerij genomineerd voor Held van de Smaak
De ambachtelijke stroopstokerij van Mart Vandewall uit Eckelrade kan de titel Held van de Smaak in de wacht slepen. Mensen die zijn stroopstokerij kennen, weten wel waarom. De Held van de Smaak maakt deel uit van de Week van de Smaak die van 19 tot en met 26 september in heel Nederland wordt georganiseerd. Het publiek kan stemmen via de website www.weekvandesmaak.nl
08-09-2010

Milieufederatie presenteert manifest voor Statenverkiezingen
Politieke partijen zijn alweer druk in de weer met de voorbereidingen van hun verkiezingsprogramma's voor de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2011. De Milieufederatie wil in de aanloop naar de verkiezingen samen met andere milieu- en natuurorganisaties graag enkele speerpunten onder hun aandacht brengen. Daarom presenteert zij een verkiezingsmanifest met de titel: Voor een mooi, groen, aantrekkelijk, duurzaam en bereikbaar Limburg.
07-09-2010

Doe mee aan de Nacht van de Nacht sterrentelling
Van 10 oktober tot 10 november 2010 organiseren de Provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu een landelijke sterrentelling. Kijk naar de sterrenhemel en help mee te onderzoeken hoe donker het nog in Nederland is.
07-09-2010

Milieufederatie: Buitenring overbodige investering
De Milieufederatie heeft een 43-pagina tellende zienswijze ingediend inzake de Buitenring Parkstad. De zienswijze is medeondertekend door 1.100 inwoners uit de regio Parkstad en een 15-tal maatschappelijke organisaties.
27-07-2010

Ruim 1.100 handtekeningen tegen Buitenring Parkstad
Tegenstanders van de Buitenring Parkstad hebben vrijdag zo'n 1.100 handtekeningen aan de Limburgse gedeputeerde Ger Driessen overhandigd. Zij vinden dat door aanleg van de weg woonwijken worden opgezadeld met meer lawaai, fijnstof en geluid.
26-07-2010

Informatie-avond over racecircuit De Peel
Op woensdag 28 juli is er in het gemeentehuis in Venray een informatieavond over het alternatieven-onderzoek voor racecircuit De Peel. Aanvang is 19.00 uur.
22-07-2010

Win een boek! Rupsen Horen Poepen, praktijkgids natuurbeleving
Ga eens bladdansen, doe een knoppentocht of voer een gesprek met een sprinkhaan. Deze en vele andere doe-ideeën staan in het nieuwe boek Rupsen horen poepen. De praktijkgids voor volwassenen laat zien hoe je kinderen natuur kunt laten beleven aan de hand van zintuigen en prikkelt vooral om op ontdekking te gaan in de natuur. Win een exemplaar van dit leuke en leerzame boek!
14-07-2010

Milieufederatie wil aandacht natuurontwikkeling bij Maaspark Well
De gemeente Bergen is bezig met de gebiedsontwikkeling rondom Maaspark Well. Hiervoor wordt een integrale structuurvisie ontwikkeld. De Milieufederatie Limburg en het Limburgs Landschap dringen aan op meer aandacht voor de natuurontwikkeling in het gebied.
13-07-2010

Vissen in gevaar door bouw waterkrachtcentrale Borgharen
Onlangs hebben Gedeputeerde Staten van Limburg een ontwerpbesluit genomen voor een nieuwe waterkrachtcentrale bij Borgharen. De Milieufederatie Limburg is voorstander van duurzame energie, maar vindt dat dit gepaard moet gaan met het behoud van natuur en zonder verstoring van flora en fauna. Nu ontbreken maatregelen hieromtrent in de plannen.
13-07-2010

Provincie trekt stekker uit gebiedscommissies
De Provincie Limburg heeft in mei jongstleden besloten alle gebiedscommissies per 1 oktober 2010 op te heffen. De provincie wil de komende tijd de nadruk leggen op uitvoering in plaats van overleg en projectvoorbereiding.
05-07-2010

Jaarverslag Milieufederatie ook online
Het jaarverslag 2009 van de Milieufederatie Limburg is gereed. Alle abonnees van het tijdschrift Limburgs Milieu krijgen begin juli gratis een exemplaar van dit jaarverslag thuisgestuurd, gelijktijdig met de nieuwe uitgave van Limburgs Milieu. De niet-abonnees kunnen het jaarverslag digitaal inzien via de website van de Milieufederatie.
07-06-2010

Duurzame dinsdag zoekt goede ideeën!
Duurzame Dinsdag vindt dit jaar voor de 12de keer plaats. Gabe van Wijk, jongerenvertegenwoordiger duurzame ontwikkeling bij de Verenigde Naties, overhandigt op 7 september 2010 het Duurzame Koffertje aan demissionair minister Verburg (LNV). Heb jij een goed, duurzaam idee? Of ken jij iemand waarvan je denkt: die verdient nou echt een Duurzaam Lintje? Je kunt dit nog aanmelden tot 1 juli aanstaande!
07-06-2010

 
<<   13   14   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   >>